Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko stan potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
w tym czasie do dosyć
ważnych ubytków selenu.
Można go uzupełnić spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny równie
ważny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
wpływa na nasze libido. Podczas
nadużywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
a łatwo go uzupełnić
przez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym elementem jest też
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy oraz wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
poprawne wytwarzanie
hormonów. Jeżeli musimy
unormować jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra tanio
cialis bez recepty